Skip to content

Student

Hieronder staan links ter inspiratie en voor meer informatie over:

Deze informatie komt van verschillende bronnen.

Wil je zelf een praktijkvoorbeeld of tip delen? Mail dan naar info@zichtbaarinwerk.nl.

Stage

Een stage is meestal een eerste kennismaking met werken in je eigen vakgebied. Je leert niet alleen meer over jouw studie in de praktijk. Je doet ook vaak je eerste ervaring op met solliciteren en jezelf presenteren. Ook leer je tijdens je stage welke uitdagingen, kansen en mogelijkheden er zijn in een werkomgeving. En soms ook beperkingen en obstakels. Het is een goede gelegenheid om te ontdekken wat jouw sterke punten zijn. Die kun je in een volgende stage of bij een sollicitatie naar een baan benadrukken.

Algemene stagetips

Kennis en ervaring delen

Stage vinden

Ter inspiratie

Diploma halen

Je hebt je diploma gehaald binnen het reguliere onderwijs. Of gaat dat binnenkort doen. Nu sta je voor de keuze: [link op deze pagina] verder studeren of direct aan de slag. Misschien kun je zelfs terecht bij je stageplek. Of je oriënteert je verder op de [link werkzoekende] arbeidsmarkt. Misschien heeft jouw mentor, decaan of eventuele AOB-er al waardevolle tips gegegeven.

Verder studeren

Soms lukt het niet om direct een baan te vinden na het behalen van een diploma van je opleiding. Of wil je gewoon nog verder studeren om b.v. je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Je decaan of AOB-er hebben tips en informatie over de diverse mogelijkheden van verder studeren. Hieronder staan ook handige links.

Ter inspiratie

  • Mozes: Hulp vragen vergemakkelijkt de weg naar succes – “Mijn gouden tips voor iedereen die studeert of werkt met een zintuiglijke uitdaging: wees leergierig en stel altijd vragen als je iets niet weet. Probeer het niet alles in je eentje, maar vraag indien mogelijk altijd om hulp!” (Bron: CTalents) Lees meer!
  • Een leven lang leren: Tom kiest zijn eigen pad