Skip to content

Mentor

Hieronder staan links ter inspiratie en voor meer informatie over:

Deze informatie komt van verschillende bronnen. Heeft u zelf een praktijkvoorbeeld of tip om te delen? Mail dan naar info@zichtbaarinwerk.nl.

Stage

Via een stage kan een student met visuele beperking niet alleen werkervaring voor de studie opdoen, maar ook kennismaken met de uitdagingen, kansen en mogelijkheden als werkende met visuele beperking. Het is een ideale manier om te ontdekken wat de sterke punten zijn van de student. Dat start al bij het vinden van een goede stageplek.

Vanuit school weten docenten, de mentor of decaan misschien een geschikte stageplek voor een student met visuele beperking. Omdat er bedrijven zijn die hiervoor open staan of al ervaring hebben met een medewerker met visuele beperking. Dat laatste is natuurlijk geen voorwaarde voor een goede stageplek. Voor een werkgever en het bedrijf kan het ook een zinvolle leerervaring zijn als er iemand (tijdelijk) meewerkt die blind of slechtziend is.

Diploma halen

Net als medestudenten staat een blinde of slechtziende student in het examenjaar voor de keuze: verder studeren of werk zoeken. Misschien heeft de student zelfs al een baan aangeboden gekregen bij het stagebedrijf. Of oriënteert hij of zij zich verder op de arbeidsmarkt? Daarbij kunt u – met behulp van de informatie op deze website – tips en advies geven.

U kunt de blinde of slechtziende student ter voorbereiding op de examenperiode ook helpen door ruim voordat de toetsen worden afgenomen samen na te gaan of alle eventueel benodigde hulpmiddelen beschikbaar zijn bij het maken van de toetsen.    

Verder studeren

Het lukt een blinde of slechtziende niet altijd direct een baan te vinden na het behalen van het diploma van een reguliere opleiding. Verder studeren kan dan soms een interessante optie zijn. Er zijn ook andere redenen waarom een visueel beperkte student verder wil studeren. Hieronder staan links naar meer informatie over studeren met een visuele beperking.

Arbeidsmarkt

Een inclusieve arbeidsmarkt is actueel. In de praktijk valt het nog niet mee om als visueel beperkte een baan te vinden in het reguliere arbeidsproces. Gelukkig zijn er steeds meer initiatieven van het bedrijfsleven en de overheid. Ook weten blinde en slechtziende jonge afgestudeerden zich steeds beter te profileren, door het accent te leggen op wat zij wel kunnen. Hierdoor is een steeds betere match mogelijk.