Skip to content

Bartiméus biedt tien werkenden met visuele beperking gratis filmcursus aan

Posted in Nieuws

Bartiméus streeft naar een samenleving waarin iedereen kan meedoen. Ook in het arbeidsproces. Ze maken zich dan ook sterk om zoveel mogelijk blinden en slechtzienden aan het werk te helpen en te behouden. Naast deskundig advies en begeleiding, willen ze werkzoekenden en werkgevers inspireren. Om te laten zien dat het prima kan: werken met visuele beperking!

Filmportret in eigen werkomgeving

Ze laten daarom tien filmportretten maken over praktijkvoorbeelden in de werkomgeving. Deze films maakt Bartiméus niet zelf. Ze nodigen tien ervaringsdeskundigen uit zelf een film te maken. Dat doen ze in nauwe samenwerking met Bromet Film School / De frisse blik. De tien films zijn het resultaat van de gratis cursus ‘Filmmaken met de iPad’. De filmportretten hebben een maximale lengte van drie minuten.

Cursus zelf filmmaken

Tijdens vier trainingsdagen leren deelnemers interviewen, filmen en monteren. Om deel te nemen aan de cursus is filmervaring niet nodig. Dat leer je tijdens de trainingen. Doel van de training is dat deelnemers tijdens de trainingen een film maken in hun eigen werkomgeving. Er wordt gewerkt in duo’s. De films worden gemaakt en gemonteerd met de iPad. Tijdens het filmen maken deelnemers gebruik van de iPad en een microfoon.

Meer informatie

Er zijn vier trainingsdagen op zaterdagen in juni en juli. De eerste trainingsdag is op zaterdag 23 juni. Belangstellenden kunnen zich aanmelden t/m woensdag 13 juni via de website van Bartiméus. Voor vragen kun je mailen naar: werkinbeeld@bartimeus.nl.

 

De frisse blik - montage film