Skip to content

Column: Pan met beperking

Posted in Geen categorie, and Uitgelicht

Patrick Hallink – “Het deksel van mijn geëmailleerde braadpan is gevallen. De oranje splinters vlogen alle kanten op. Door de ogen en langs de diagnoselat van een welwillende hulpverlener heeft mijn pan nu waarschijnlijk een beperking. Maar mijn pan en ik hebben daar niet zo veel last van. Mijn pan doet gewoon nog steeds wat er van haar gevraagd wordt. Gewoon lekker bakken & braden.

Ondanks haar beschadigingen. Dat maakt mijn pan niets minder, misschien wel meer. Want ik hou van deukjes, krasjes en barstjes. Leonard Cohen volgens mij ook. Hij zong daarover ‘There is a crack in everything, that’s how the light gets in’. Leonard en ik houden van het imperfecte en kunnen ons geluk niet op.

Onvolmaaktheid is namelijk overal. Sterker nog, in tegenstelling tot wat ze ons willen doen geloven, is imperfectie de standaard.” Lees meer.