Skip to content

Onderzoek onder werkgevers naar inzetbaarheid medewerkers met visuele beperking

Posted in Nieuws, and Uitgelicht

Er is veel onbekendheid onder werkgevers in Nederland over het werk dat een slechtziende of blinde medewerker kan uitvoeren. Ook zijn er vooroordelen over aanpassingen op de werkvloer. Werkpad vermoedt dat deze onbekendheid reden is voor werkgevers om iemand met een visuele beperking niet in dienst te nemen (23%) of alleen iemand aan te nemen wanneer zeker is dat deze kandidaat hetzelfde werk kan uitvoeren als een ziende medewerker (29%). Marktonderzoeksbureau Sherloq ondervroeg in opdracht van Werkpad 215 zakelijke beslissers (HR adviseur, leidinggevende, directeur/eigenaar) naar hun bereidheid om iemand met een visuele beperking in dienst te nemen en welke beroepen ze denken dat geschikt zijn voor deze categorie werknemers. Lees meer.