Skip to content

Kansen & mogelijkheden

Een blinde of slechtziende medewerker kent vaak zijn sterktes en zwaktes. Zet in op de sterke punten. Waar nodig kan een expert adviseren of begeleiden bij het aanpassen van een werkplek of werkomgeving. Voor aanpassingen zijn diverse subsidies beschikbaar bij het UWV.

Subsidies

“Wanneer je merkt dat een werkgever twijfelt, vertel over de financiële voordelen. Zelf vind ik het altijd vervelend al wordt begonnen over loondispensatie, maar dat is wanneer je je zelf goed kunt laten zien binnen een bedrijf altijd tijdelijk. Zie het dus als een investering in jezelf en jouw carrière.”

Séverine – Bartiméus:  “Er zijn diverse mogelijkheden voor het ontvangen van subsidie. Het is niet altijd duidelijk waarvoor precies. Laat je hierover adviseren door het UWV of expertisecentra zoals b.v. Bartiméus en Visio. “Dit is ook voor mij een grote brij, ik weet niet wat er allemaal mogelijk is aan subsidies tijdens studie of werk. Indien er mogelijkheden zijn, juist VANWEGE je beperking schroom dan niet om deze te gebruiken. Ik heb bij mezelf in vroegere tijden een soort van trots bespeurd om maar geen hulp of iets anders te gebruiken, maar uiteindelijk helpt het je.”

Wetgeving

Advies en begeleiding

Lars: “Een grote hulp kan een jobcoach met verstand van zaken zijn; dus werken met een visuele beperking. Hierbij is Werkpad de logische partner, maar ook binnen andere organisaties zijn er mensen die hiermee ervaring hebben. Het UWV kan bemiddelen om een passende match te vinden. Zelf ervaar ik het hebben van een jobcoach als erg prettig. Gebruik hem of haar wanneer jij dat wilt. En zorg voor regelmatige afstemming. Een jobcoach kan signalen constateren waar jij nog niet bij stil staat. Daarnaast weet hij ook wat je rechten zijn als werknemer en wat je valkuilen zijn met je beperking.”

Hans en Judith – Koninklijke Visio: “Zowel Visio als Bartiméus kunnen je op maat begeleiden op basis wat jou bezighoudt.”