Direct naar inhoud

Nieuw: de Werkscan

Gepubliceerd op:

Arbeidsbemiddelaars van gemeentes en begeleiders vanuit onderwijs kunnen sinds deze maand gebruik maken van de Werkscan van Zichtbaar in Werk. De tool geeft zicht op de ambities en mogelijkheden van jongeren met een visuele beperking die werk zoeken of willen behouden.  

logo van de Werkscan van Zichtbaar in Werk

Doel van de Werkscan is een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt voor jongeren met een visuele beperking tot 28 jaar. Zichtbaar in Werk nodigt arbeidsbemiddelaars en begeleiders dan ook uit om gebruik te maken van de Werkscan, zodat jongeren met een visuele beperking meer kans hebben op volwaardige deelname aan de arbeidsmarkt. 

Hoe werkt de Werkscan?

De Werkscan bestaat uit een dossierstudie, een intakegesprek en een persoonlijkheidsvragenlijst. De uitvoering is in handen van gespecialiseerde arbeidsconsulenten van Bartiméus of Koninklijke Visio. Zij maken op basis van de resultaten uit de Werkscan een rapportage. Dat rapport kunnen arbeidsbemiddelaars van gemeentes of begeleiders vanuit onderwijs gebruiken als leidraad voor duurzame plaatsing van hun klanten in het arbeidsproces.  

Meer over de Werkscan

De Werkscan | Talent in zicht

Maak talent zichtbaar. Vraag de Werkscan aan en vergroot de kansen van jongeren op de arbeidsmarkt!