Direct naar inhoud

Over Zichtbaar in Werk

Zichtbaar in Werk is hét landelijke informatie- en adviespunt voor iedereen die betrokken is bij werken met een visuele beperking:

Mensen met een visuele beperking die werk zoeken of werk hebben en zoeken naar mogelijkheden om werk te behouden

 

(Potentiële) werkgevers

 

 Arbeidsbemiddelaars en -begeleiders vanuit gemeentes, UWV, opleidingen, re-integratieorganisaties en arbodiensten

 

De uitvoering van het informatiepunt is in handen van expertiseorganisaties  BartiméusKoninklijke Visio en de Oogvereniging. Namens de branche werken we samen aan de ambitie om zoveel mogelijk mensen met een visuele beperking te helpen naar werk of bij het behouden van werk.

Informatie- en adviespunt

Als informatie- en adviespunt zijn we vraagbaak in brede zin, zolang het specifiek gaat over werken met een visuele beperking. Informatie over werk zoeken en werken met een visuele beperking maken we centraal toegankelijk: op één plek, eenduidig en deskundig.

Missie en visie

Missie

Zichtbaar in Werk adviseert en informeert iedereen die vragen heeft over werken met een visuele beperking: mensen met een visuele beperking die willen (blijven) werken, werkgevers en arbeidsbemiddelaars. Daarmee is Zichtbaar in Werk dé autoriteit op het gebied van werken en een visuele beperking.

Visie

Zichtbaar in Werk wil dat zoveel mogelijk mensen met een visuele beperking toegang krijgen tot de arbeidsmarkt. Een arbeidsmarkt waarin de waarde van werknemers niet wordt bepaald door hun visuele vermogen, maar door hun talenten en bijdragen.

Medewerkers

Binnen Zichtbaar in Werk zijn twee werkgroepen actief:

  1. De stuurgroep
  2. De projectgroep

De stuurgroep bestaat uit managers/ directeuren van de drie uitvoerende organisaties:

Samen sturen de leden de opdrachtgever (ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en projectleider aan bij het nemen van beslissingen en prioriteren van activiteiten binnen de doelstellingen van Zichtbaar in Werk.

De projectgroep bestaat uit vijf leden:

Zichtbaar in Werk ontvangt subsidie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het kader van bevordering van een inclusieve arbeidsmarkt.

Download onze flyer

  • Flyer Zichtbaar in Werk

    Flyer met algemene informatie over Zichtbaar in Werk. Geschikt voor verspreiding onder werknemers, werkgevers en arbeidsbemiddelaars die meer willen weten over werken met een visuele beperking.

Meer weten?

Heb je behoefte aan informatie of advies over werken met een visuele beperking? Of wil je meer weten over Zichtbaar in Werk? Neem dan contact met ons op.