Direct naar inhoud

Werkscan | talent in zicht

Tool die mensen met een visuele beperking helpt in de zoektocht naar duurzaam werk of bij dreigende uitval van werk.

Maar liefst 70% van de mensen met een visuele beperking heeft geen betaald werk. Een sterk arbeidspotentieel staat hierdoor aan de zijlijn. Terwijl werken vaak prima kan en veel mensen met een visuele beperking werk ook ambiëren. Maar hoe kom je erachter wat voor soort taken geschikt zijn? En hoe ontdek je welke begeleiding vanuit een werkgever nodig is? Dat is voor iedere persoon en elke visuele beperking anders. De Werkscan van Zichtbaar in Werk biedt hier inzicht in en helpt effectief met toeleiding naar duurzaam werk.

De Werkscan is een compact onderzoek dat talenten, ambities, visuele uitdagingen en kansen op de arbeidsmarkt in beeld brengt. Daarbij vergroot de Werkscan het zelfvertrouwen met betrekking tot de kansen op de arbeidsmarkt.

Voordelen van de Werkscan

Hoe werkt de Werkscan?

De Werkscan wordt afgenomen door een arbeidsconsulent van Bartiméus of Koninklijke Visio. De procedure bestaat uit verschillende onderdelen:

Na afname en interpretatie van de test bespreekt de arbeidsconsulent de resultaten. Die legt de consulent ook vast in een rapportage. Dat verslag bevat de intake, visuele situatie, benodigde hulpmiddelen, randvoorwaarden, mobiliteit, talenten en begeleidingsbehoefte. Deze rapportage is het instrument dat bijdraagt aan de gerichte zoektocht naar duurzaam en passend werk.

Visuele situatie

Voor een accurate beoordeling is informatie over de medische en visuele situatie vereist. Koninklijke Visio en Bartiméus kunnen als expertisecentrum medische gegevens opvragen. Dit geeft de arbeidsconsulenten meer duidelijkheid over de visuele situatie, waardoor ze een zo compleet mogelijk advies kunnen geven.

Wie kan de Werkscan aanvragen?

De Werkscan is een stap vooruit voor mensen met een visuele beperking die werk zoeken of willen behouden. Met deze krachtige tool wordt talent en potentieel beter benut! Daarom kan iedereen de Werkscan aanvragen:

Gratis dankzij financiering

Voorzijde flyer Werkscan. Links bovenin staat het logo van Zichtbaar in Werk met daarbij het woord 'Werkscan'. Daarnaast staat: De Werkscan is nu gratis beschikbaar! Daaronder staat een grote foto van een dame met een visuele beperking. Ze heeft een donkere huidskleur en ingevlochten haar. Ze lacht en kijkt in de lens. De vrouw zit aan een bureau met daarop een laptop. Haar vingers liggen op het toetsenbord. Onder de foto staat de kop 'Werkscan | Talent in zicht'. Daaronder staat informatie over de Werkscan: De Werkscan van Zichtbaar in Werk helpt mensen met een visuele beperking bij het vinden van duruzaam werk en het voorkomen van uitval. De Werkscan breng talenten, ambities, visuele uitdagingen en kansen op de arbeidsmarkt in beeld)
Voorzijde flyer Werkscan van Zichtbaar in Werk

Dankzij een subsidie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kunnen we een beperkte oplage van de Werkscan gratis aanbieden.

Het ministerie financiert deze Werkscans in het kader van bevordering van een inclusieve arbeidsmarkt. Zonder financiering kost de Werkscan € 1.500, -.

Een lijst met uitgelichte links

Vraag de Werkscan en maak talent zichtbaar!

Bel of mail ons, vraag de Werkscan aan en vergroot de kansen van mensen meteen visuele beperking op de arbeidsmarkt!

Veelgestelde vragen over de Werkscan

  • Wat is de Werkscan van Zichtbaar in Werk?

    De Werkscan is een tool die vanuit Zichtbaar in Werk is ontwikkeld door Bartiméus en Koninklijke Visio. De tool helpt mensen met een visuele beperking gericht in de zoektocht naar duurzaam (behoud van) werk. De Werkscan biedt inzicht in de talenten, ambities, visuele uitdagingen en kansen op de arbeidsmarkt.

  • Wie kan een Werkscan aanvragen?

    De Werkscan kan worden aangevraagd door mensen met een visuele beperking die werk zoeken of willen behouden. Ook mensen die daarbij een rol spelen, kunnen de Werkscan aanvragen; bijvoorbeeld arbeidsbemiddelaars, werkgevers of begeleiders vanuit onderwijs. Aanvragen kan bij Zichtbaar in Werk (030 293 11 41 of info@zichtbaarinwerk.nl)

  • Voor wie is de Werkscan bedoeld?

    De Werkscan is ontworpen voor mensen met een visuele beperking die op zoek zijn naar duurzaam werk of die ondersteuning nodig hebben om hun huidige werk te behouden. Hiermee richt de Werkscan zich op het bevorderen van een inclusieve arbeidsmarkt.

  • Wat levert de Werkscan op?

    De Werkscan biedt inzicht in:

    • de unieke talenten
    • de manier waarop iemand zijn visuele situatie ervaart en waar zijn uitdagingen liggen
    • de kansen op de arbeidsmarkt, afgestemd op de mogelijkheden en beperkingen
    • de hulpmiddelen en randvoorwaarden die iemand nodig heeft om werk te verkrijgen en te behouden

    Daarbij draagt de Werkscan bij aan het zelfvertrouwen met betrekking tot de kansen op de arbeidsmarkt.

  • Hoe werkt de Werkscan?

    De Werkscan bestaat uit een dossierstudie, een intakegesprek en een persoonlijkheidsvragenlijst. Een gespecialiseerde arbeidsconsulent van Bartiméus of Koninklijke Visio voert deze stappen uit.

    Na afname en interpretatie van de test bespreekt de arbeidsconsulent de resultaten. Die legt de consulent ook vast in een rapportage. Dat verslag bevat de intake, visuele situatie, benodigde hulpmiddelen, mobiliteit, talenten en begeleidingsbehoefte. Deze rapportage is het instrument dat bijdraagt aan de gerichte zoektocht naar duurzaam en passend werk.

  • Hoeveel kost de Werkscan?

    Dankzij subsidie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kunnen we een beperkte oplage van de Werkscan gratis aanbieden. Het ministerie financiert deze Werkscans in het kader van bevordering van een inclusieve arbeidsmarkt. Zonder financiering kost de Werkscan € 1.500,-.

  • Hoe vraag ik de Werkscan aan?

    Je kunt de Werkscan aanvragen door contact met ons op te nemen. Dat kan telefonisch op telefoonnummer 030 293 11 41 of per e-mail op info@zichtbaarinwerk.nl.

Geef je mening

Ben je tevreden met de informatie op deze pagina?

Positieve feedback

Dank je wel voor je positieve reactie

Jammer dat je niet tevreden bent

Wat moet er volgens jou anders? Gebruik het formulier hieronder om je feedback te geven.