Direct naar inhoud

Voor werkgevers

Op dit deel van de website vind je informatie die van belang is voor werkgevers die medewerkers met een visuele beperking in dienst hebben of willen nemen. Doel is je (toekomstige) medewerker zo goed mogelijk te faciliteren zodat hij het werk duurzaam, met plezier en zo zelfstandig mogelijk kan uitvoeren.

Als je iemand in dienst hebt die slechtziend of blind is, dan brengt dat niet alleen uitdagingen mee, deze werknemers hebben je organisatie vaak ook iets te bieden. Vaak brengen mensen met een (visuele) beperking unieke vaardigheden en perspectieven mee, zoals probleemoplossend vermogen en doorzettingskracht. Bovendien draag je als werkgever bij aan een inclusieve en diverse werkomgeving als je mensen met een (visuele) beperking in dienst hebt.

Tot slot biedt je met het in dienst nemen van iemand met een visuele beperking ook iets waardevols aan hen zelf; je geeft ze de kans om hun talenten te benutten, zelfvertrouwen op te bouwen en om financieel onafhankelijk te zijn.

Kortom: Als je slechtziende of blinde mensen de kans geeft om deel te nemen aan het arbeidsproces, bouwen we samen aan een maatschappij waarin iedereen meetelt en iedereen zijn of haar steentje bijdraagt.

Blinde vrouw zit achter haar bureau in een kantoor. Op het bureau staat een ouderwetse braille typemachine. De vrouw lacht, haar gezicht is richting de lens gewend. Naast haar zit een andere vrouw, zij heeft papieren in haar ene hand en zet wat ze zegt kracht bij met een gebaar in haar andere hand. We zien deze vrouw vanaf de zijkant en ze is niet scherp in beeld. De focus ligt op de vrouw met de visuele beperking.
Vrouw met een visuele beperking in gesprek met werkgever

Een lijst met uitgelichte links

  • Ziekte en uitval

    Als je werknemer uitvalt, krijg je als werkgever te maken met allerlei regels en voorzieningen. Sommige zijn ook specifiek van toepassing op medewerkers met een visuele beperking.

  • Regelingen en voorzieningen

    Als je een medewerker met een visuele beperking in dienst hebt, kun je gebruik maken van verschillende regelingen en voorzieningen. Deze zijn erop gericht om het werk voor je medewerker mogelijk te maken, zodat je een duurzame arbeidsrelatie kunt aangaan.