Direct naar inhoud

Voor werknemers

Als je slechtziend of blind bent, is werken net als voor ieder ander belangrijk. Je benut dan niet alleen je talenten, je voelt je ook maatschappelijk relevant. Daarbij is werken goed voor je zelfvertrouwen en in de meeste gevallen ben je dankzij werk ook financieel onafhankelijk. Je bent ook van meerwaarde voor je werkgever omdat je unieke vaardigheden en perspectieven meebrengt, zoals probleemoplossend vermogen en doorzettingskracht. Bovendien dragen werkgevers met jou in dienst bij aan een inclusieve en diverse werkomgeving. Kortom: als je met je visuele beperking kunt deelnemen aan het arbeidsproces, bouwen we samen aan een maatschappij waarin iedereen meetelt en iedereen zijn steentje bijdraagt.

Op dit deel van onze website vind je informatie die van belang is voor mensen met een visuele beperking die werk zoeken of hun werk willen behouden. Dat kan werk in loondienst zijn of werk als ondernemer.

We geven je tips voor het vinden van werk en vertellen je over regelingen, voorzieningen en onderzoeken die speciaal voor mensen met een visuele beperking in het leven zijn geroepen. Ook vind je tips over het omgaan met energie en we geven je informatie over ziek zijn of uitvallen.

Man met visuele beperking werkt op kantoor achter zijn laptop
Man met visuele beperking aan het werk op kantoor

Veelgelezen pagina's

  • Werk en energie

    Werken kost iedereen energie, maar als je een visuele beperking hebt nog meer. Het is daarom belangrijk om goed om te gaan met je energie. Hoe je dat kunt doen, lees je hier.

  • Ziekte en uitval

    Als je (mede) vanwege je visuele beperking uitvalt of ziek bent, moet je met je werkgever kijken wat er nodig is om weer aan het werk te kunnen. Hoe dat zit en wat je m.b.t. je visuele beperking kunt doen om weer te kunnen werken, dat lees je hier.