Skip to content

Uitgelicht – REALISTEN Academie

Posted in Geen categorie, and Uitgelicht

Jongeren met een arbeidsbeperking verdienen het net als iedereen om een plek te krijgen op de arbeidsmarkt. Dit is voor hen niet altijd even makkelijk. Bij de REALISTEN Academie laten realisten werkgevers en studenten de realiteit onder ogen zien over hoe het is om met iemand met een arbeidsbeperking te werken. En belangrijker: “hoe we met elkaar de schouders eronder zetten om een arbeidsmarkt toegankelijk te maken voor iedereen!”

Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd

ZonMw heeft de REALISTEN Academie van CNV Jongeren geselecteerd als één van de organisaties die aan de slag gaat met het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd. Een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Het kabinet wil met de maatschappelijke diensttijd dat iedere jongere de mogelijkheid krijgt om via maatschappelijke projecten en activiteiten bij te dragen aan een sterke en betrokken samenleving. De REALISTEN Academie laat zien hoe je de maatschappelijke diensttijd inricht, zodat ook jongeren met een beperking hier goed aan kunnen deelnemen.

REALISTEN Academie

Jongeren met een beperking worden opgeleid tot en ingezet als realist. Een realist is iemand met een beperking die zelfbewust en leergierig is. Deze jongeren kunnen door masterclasses en coaching de skills leren die ze helpen in aanloop tot en op de arbeidsmarkt. Zo kunnen werkgevers en andere jongeren met een beperking van realisten leren hoe de arbeidsmarkt voor iedereen mogelijk kan worden gemaakt. Als realist geven zij voorlichting aan werkgevers, op scholen en spreekuren aan andere jongeren met een beperking. Deze voorlichtingen ontwikkelt de REALISTEN Academie in co-creatie met de realisten.

Meer informatie